Има 20% повече записвания за летния сезон спрямо миналата година

Илин Димитров

Записванията за летния сезон са средно с около 20 процента повече в сравнение с миналата година. Това заяви във Варна служебният министър на туризма Илин Димитров, който участва в отбелязването на националния празник – 3 март. И допълни, че има не само оптимизъм за предстоящия сезон, но и реално движение нагоре спрямо миналата година.

Изоставаме обаче на немския пазар. Предстоящата борса в Берлин ще покаже съвсем ясно какви са тенденциите и какво предстои, уточни министърът. Според него немският пазар е чувствителен и е важен за сезона. Но проблемът са чартърните програми, които са заявени в по-малък обем от предишни години.

По думите на Димитров предизвикателството за сезона няма да бъде броят на туристите, които ще дойдат, а как хотелиерите ще съумеят да се справят с повишените цени на продуктите.

Добро впечатление прави това, че за Великден също има сериозен интерес, като пакетите са различни, посочи още той. Записвания има както в хотелите от висока категория, така и в тези от по-ниска. Традиционно за Великден записванията са от българи и румънци, но има раздвижване и на други пазари.

“Зимният сезон надмина нивата от 2019 година. Имаме пет процента над тях, което означава, че вече не говорим за възстановяване на зимния сезон, а за ръст”, отчете Димитров. Той поздрави всички хотелиери по зимните курорти, които въпреки липсата на сняг, са проявили изобретателност, намерили са забавления за своите гости и резултатите са налице.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст