От Шипка Демерджиев обяви за образувани производства за купен вот

Колкото повече се приближаваше вътрешният министър Иван Демерджиев до връх Шипка, толкова по-голяма смелост придобиваше в борбата с престъпността.

Така някой страничен наблюдател би коментирал изявленията му по време на празничния 3 март. Първоначално – от Пловдив – министър Демерджиев обяви, че вярва, че машинният вот ще се проведе безпроблемно и че записването и излъчването на броенето на изборните резултати ще мине без сътресения.

“Набелязали сме местата, където вотът често се променя и където има необичайно много преференции и там места ще подходим с особено внимание”, обяви министърът пред журналисти в Града под тепетата, без да навлиза в по-голяма конкретика.

В Шипка обаче той навлезе в детайли – обяви, че вече има сигнали и първи образувани производства за подготовка за купуване на гласове. Той обаче веднага увери журналистите, че органите на реда са подготвени да противодействат на купения вот.

На въпрос какви са притесненията му, Демерджиев отговори пред БНР:

“Притесненията съм ги споделял многократно. С връщането на хартиената бюлетина активността на тези, които искат да купуват избори и да манипулират изборните резултати се повишава, но аз съм предупредил нашите структури.  Нашата активност също ще бъде значително по-висока, вниманието ни ще бъде по-голямо. Имаме сигнали, имаме даже и първи образувани производства.

Но тъй като по тях текат най-различни мероприятия, ще си спестя подробностите. Има и партии, които се разследват за купуване на гласове, но ще ги обявя, когато има осъдителни присъди и споразумения. Впрочем, вече има такива за предишните избори и е добре да се поинтересувате“, посъветва журналистите вътрешният министър.

„От самите съдебни актове става ясно кой е купувал гласове“, добави Иван Демерджиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст