Гешев изиска цялата информация за нередности при изграждане на пътища

Главният прокурор изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната. Иван Гешев е изпратил писма до министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие Иван Демерджиев и Иван Шишков. Информацията е поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала „Хемус“.

Информацията на двете министерства трябва да бъде предоставена в най-кратък срок, съобщават от прокуратурата. От там уверяват, че при установяване на достатъчно данни за извършени престъпления, материалите ще бъдат изпратени на компетентните прокуратури.

Вчера пред БНР министър Иван Демерджиев обяви, че се очаква МВР да има днес повече информация за резултатите от проверките и образуваните досъдебни производства за некачественото строителство на пътища. Той съобщи, че част от водените досъдебни производства за корупция са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба и с европейски средства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст