ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гърция иска откриване на още пунктове на границата с България

В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) бе проведена среща с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Република Гърция в България – Алексиос Мариос Либеропулос. В срещата участва и Димитриос Михас, търговски съветник в Посолството.

Посланик Либеропулос сподели по лични наблюдения, че е необходимо да се подобри процесът за преминаване на граничните пропускателни пунктове между двете страни на товарни превозни средства, с които да се осъществява по-голяма част от търговията между двете страни. Той добави и че са необходими още усилия от страна на Гърция и България за улесняване на потока от преминаващи границата, доизграждане на инфраструктура, както и откриване на още пропускателни пунктове.

Председателят на палатата Цветан Симеонов изрази от името на Изпълнителния съвет на БТПП подкрепа към пострадалите и техните близки по повод трагичния инцидент – влаковата катастрофа в Гърция.

Симеонов запозна гостите с дейността на БТПП, както и разясни различните нива на сътрудничество с партньорски организации от Гърция в рамките на Европалати, Асоциацията на Балканските търговски палати, Бизнес съвета на Черноморското икономическо сътрудничество.

В хода на разговора бе потвърден интересът и от двете страни за по-нататъшно развиване на двустранните икономически връзки. По идея на председателя на БТПП има възможност да се обменя опит в туристическия сектор и да се работи за създаване на общи туристически продукти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст