ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От “Музикаутор” и за 8 март предупреждават за авторските права

Няколко дни преди 8 март от „Музикаутор“ отново предупредиха заведенията, които подготвят специални програми за празника, да не забравят, че всяко публично изпълнение на музика следва да става след писмено и предварително уреждане на авторските права.

Така, ако са поканили Валди Тотев, да изпее емблематичното откровение: „Навярно винаги ще те обичам и ще откривам в теб безброй неща. Бъди една жена, едно момиче – с едно сърце, с безброй лица. Бъди красивата Елена, която Омир вдъхнови. Бъди Мария Магдалена, но бъди“, ще трябва предварително да платят авторските права на автора на текста и на музиката.

„Много от музиката, която ще звучи в празничната нощ, също е дело на жени“, посочва изпълнителният директор на „Музикаутор“ Иван Димитров. Той припомня, че в организацията членуват над 800 дами – автори на едни от най-красивите български песни.

„Музиката, която те създават, олицетворява нашето щастие, най-съкровените ни мечти и стремежи. Нашето истинско признание към тях е тяхната музика да бъде справедливо възмездена, за да могат да водят достоен живот и да създават ново и качествено творчество“.

Изпълнителният директор на „Музикаутор“ обясни, че Международният ден на жената почита борбите на жените за равни права по цял свят и е ден за признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

„Жената е покана за щастие“, припомни Иван Димитров думите на френския поет Шарл Бодлер изпълнителният директор на „Музикаутор“ Иван Димитров. Той е убеден, че организаторите на събития ще отдадат своята почит към жените, като отчетат приноса на музиката за празника и лицензират нейното използване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст