ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фон дер Лайен може да се кандидатира за генерален секретар на НАТО

Урсула фон дер Лайен

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен може да кандидатства за поста генерален секретар на НАТО, пише италианският вестник La Repubblica. Според вестника, това е възможно, ако фон дер Лайен не бъде преизбрана на поста шеф на Европейската комисия.

Авторът на публикацията подчертава, че фон дер Лайен може да бъде идеален кандидат за САЩ, „защото потенциалните алтернативни кандидати не са съвсем убедителни“. Фон дер Лайен трябва да посети Канада и САЩ във вторник. Това пътуване може да се разглежда в контекста на евентуалното издигане на нейната кандидатура за поста генерален секретар на НАТО, пише изданието.

По-рано представителят на Европейската комисия Кристиан Виганд каза, че Международният център за събиране на „доказателства за престъпления в Украйна“ трябва да бъде открит в Хага до лятото на тази година. Фон дер Лайен обяви създаването на центъра в началото на февруари. Съвместен екип от следователи под егидата на Евроюст ще участва в координирането на събирането на доказателства.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст