ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР започна спецакции срещу търговия с гласове в страната

В навечерието на парламентарния вот през април вътрешното министерство започна провеждането на операции срещу търговия с гласове. Днес в Петрич беше проведена подобна операция, в резултат на която са задържани седем души. Както информираха от МВР, специализираната полицейска операция е срещу престъпността и престъпления, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите.

В Петрич до 10.30 ч. сутринта са били проверени  5 адреса в града и 56 автомобила, уточниха от полицията. Акцията все още е в ход.

Преди вота на 2 април стартираха специализирани акции срещу купуване на гласове и битовата престъпност в различни населени места в цялата страна. В проверките участват полиция, жандармерия, Националната агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните. От варненската дирекция на МВР информираха, че в рамките на подобна акция жандармерия и полиция са блокирали варненското село Синдел. На много места в региона са разположени контролно-пропускателни пунктове. Вече има четирима задържани.

Акция „Купен вот” се провежда и в Монтанско, където се предвижда да бъдат изградени два контролно-пропускателни пункта в селата Смоляновци и Брусарци. “Ще се извършат проверки на лица, които на предишни избори са били склонни към извършване на такъв вид престъпна дейност”, обясниха от МВР.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев вече обяви, че полицията е в пълна готовност да противодейства на купения вот, като подготовката е започнала предварително. Той обясни, че са набелязани рисковите места.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст