ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Предизборен дебат за инфлацията у нас

предизборната кампания парламентарни избори 2023

Сутрешен дебат между кандидати за власт се провете тази сутрин в студиото на Нова телевизия. Темата за инфлацията бе коментирана от Александър Иванов от ГЕРБ-СДС, Андрей Гюров от “Продължаваме промяната – Демократична България”, Деян Николов от “Възраждане”, Борислав Гуцанов от БСП и Георги Балабанов от “Български възход”.

В дебата трябва да участват партиите, преминаващи 4% бариера за влизане в парламента, а според последното изследване на агенция “Тренд” това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, “Възраждане”, БСП и “Български възход”, но от Движението поканата бе отклонена.

Трябва да се сложи край на правенето на проинфлационни бюджети. Лявото залитане, за съжаление, доведе до това, че българските граждани обедняха два пъти по-бързо от европейските. Това е и основната причина за високата инфлация в България и да не може да бъдем членове на еврозоната от 1 януари 2024 г. Трябва да сложим край на проинфлационните бюджети, да направим силна държава, за да може регулаторните органи да се борят с високите цени“, посочи Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

Инфлацията е един от основните проблеми, който виждаме в днешни дни. Той засегна всички български и европейски граждани. Във всички страни в Европа, които бяха засегнати от инфлацията, видяхме, че най-много бяха засегнати тези, които са най-бедни, и тези, които са най-близо до войната. Има начин как да овладеем инфлацията – това може да стане без да вдигаме данъците и без да обвиняваме хората, че видите ли имат достойни доходи, изведнъж инфлацията е толкова голяма. Нашият конкретен план се състои от три мерки – подмяна на пълния състав на КЗК, която е с изтекъл мандат и в която са колеги с роднински връзки. Приоритет за малките и средни ферми, които да имат по-бърз достъп до пазарите и евтина българска енергия”, коментира Андрей Гюров от коалиция ПП-ДБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст