ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Разширява се обхватът на видеонаблюдението в Борисовата градина

Столичният общински съвет ще разгледа в четвъртък предложение от зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов и председателя на ресорната комисия Стефан Марков средства от Специализирания общински приватизационен фонд да бъдат насочени към разширяване на видеонаблюдението в Борисовата градина.

Съгласно устройствения правилник, наблюдението на територията на общинските обекти, свързани със системата за видеонаблюдение, се извършва от дирекция „Сигурност“. Тя създава и актуализира база данни за събития от наблюдаваните обекти, обменя информация със СДВР, свързана с констатирани правонарушения, приема, обработва и анализира постъпили сигнали от Националната система 112.

Парк „Борисова градина“ се намира на територията на три софийски района, припомнят вносителите. Той е любимо място за отдих и спорт на столичани. В парка са изградени детски площадки с игрални съоръжения, спортни и др. обекти. Ежедневно в парка има голям човекопоток.

В парка ежедневно се провеждат и различни по характер и посещаемост масови мероприятия, включително и срещи между професионални футболни клубове.

Обстановката в парка е много динамична и има предпоставки за извършване на вандалски прояви и увреждане на общинско имущество.

За повишаване на нивото на контрол и сигурност на средата е необходимо съществуващата система за видеонаблюдение да бъде разширена в частта от Езерото с лилиите до бул. „П. Яворов“.

Прогнозната стойност за изграждане на система за видеонаблюдение е в размер до 160 000 лв. с ДДС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст