ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Самолет падна край летище Лесново, пилотът загина

самолет

Самолет падна край летище Лесново, пилотът загина. Сигнал за инцидента е получен в 13:30 ч. Машината се е разбила малко след излитането, съобщи NOVA. Пилотът – собственик на летателното средство, по първоначална информация, е имал всички необходими документи за полета. Извършва се оглед на място, като тепърва ще се изясняват причините – дали става въпрос за техническа неизправност или човешка грешка.

По първоначална информация става въпрос за акробатичен самолет, който изпълнявал фигури от висшия пилотаж. Летателният апарат е модел “Екстра 200” с немска регистрация.

От Спешна помощ съобщиха, че са получили сигнал в 13:33 ч. В 13:43 ч. екип медици от Елин Пелин е пристигнал на място. При инцидента няма други пострадали, както и засегната жилищна инфраструктура.

Служебният транспортен министър Христо Алексиев разпореди незабавна проверка след инцидента. Сезиран е и Националният борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт. Към мястото на инцидента пътуват заместник-министъра на транспорта Николай Найденов и председателят на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт Христо Христов.

Малко по-късно стана ясно, че пилотът е Георги Влайков. Той е инструктор с дългогодишен стаж. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст