ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протест в защита на Паметника на Съветската армия

Паметник на Съветската армия 9 май

Десетки граждани се включиха в протеста, организиран от БСП, за защита на Паметника на Съветската армия. Протестиращите настояват той да бъде оставен в Борисовата градина. Те се обявиха категорично против предложението на Столичния общински съвет за демонтиране на паметника.

Събралото се множество развява червени знамена. Протестът се провежда под засилено полицейско присъствие. 

На протеста присъстват и представители на “Възраждане” с плакати “Смърт на фашизма”, също лидерите на “Атака” Волен Сидеров и на ПП МИР Симеон Славчев, предават от БТА.

Няма да позволим Паметникът на Съветската армия да бъде пипнат”, заяви Мая Манолова от Коалиция “Левицата!”. Тя посочи, че четири години са можели да проведат допитване до софиянци, вместо това “сега, в последния момент, когато вече нямат никаква легитимност, и Фандъкова, и присъдружните й общински съветници от ГЕРБ и от “Демократична България” нападнаха паметника”. “Левицата!” ще се противопостави срещу опитите да бъде демонтиран монументът и да се води война с паметниците, отразяващи българската история”, каза Манолова. 

Ивайло Танчев от Национално дружество “Традиция” разказа, че баща му като офицер на времето е дал 1-2 лева за бонове, за да се построи паметникът на червената армия. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст