ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

АИКБ ще връчи ежегодните награди “Икономика на светло”

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще връчи наградите „Икономика на светло“ за 2022 г. на официална церемония в София Хотел Балкан. Сред гостите на събитието, което ще започне в 18:00 ч., ще бъдат представители на изпълнителната и законодателната власт, представители на бизнеса, неправителствените организации, социалните партньори, медиите. Церемонията ще бъде открита от служебния премиер Гълъб Донев, който ще награди и участниците в първата категория на конкурса.

Целта на ежегодния и добил вече популярност конкурс е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. Наградите са част от цялостната дейност на АИКБ за повишаване обществената нетърпимост към сивата икономика, поощряване предприемането на активни действия в тази посока и популяризиране градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

За десета поредна година призът „Икономика на светло“ ще бъде връчен в три категории:

• За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към неформалната икономика;

• За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция;

• За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата.

Номинациите за наградите бяха направени чрез широко обществено допитване сред членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, всички социални партньори, членовете на Обществения съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика, в чиито състав влизат представители на редица държавни институции, и медиите. Победителите ще се излъчат чрез тайно гласуване от голямо експертно жури, което е съставено от 100 изявени личности: видни икономисти, общественици, представители на медиите, членове на Националния и Контролния съвет на АИКБ, на Обществения съвет за Ограничаване и превенция на неформалната икономика и недекларираната заетост.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст