ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гешев към Зарков: Какво означава да внесеш закон за четирима човека?

Главният прокурор Иван Гешев обвини служебният министър на правосъдието Крум Зарков, че не предлага законодателство, което да отговаря на ръста на различните форми на престъпност.

“Виждам, че акцентът в момента на Министерството на правосъдието е да внесат един закон, който по същество представлява извънредно законодателство. Всички сме юристи. Какво означава да внесеш закон за четирима човека – процедура, която е различна отколкото за останалите български граждани за наказателно преследване. Или дискриминация, или привилегия – едно от двете, но и двете конституцията не ги допуска“, заяви Гешев.

“Насърчавам ентусиазма на министъра на правосъдието господин Зарков в борбата му с българската прокуратура. Или за въвеждане върховенство на закона в България по начина, по който го разбира. Но също бих насърчил и това да се заеме с реалните проблеми, които седят пред българските граждани и пред народа”, коментира още главният прокурор.

По-рано правосъдният министър Крум Зарков заяви, че повторно одобреният от служебния кабинет проект за промени в Закона за съдебната власт, с който се въвежда механизъм за разследване на главния прокурор, не противоречи на Конституцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст