ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Политическите формации сключват Пакт за честни избори

Всички партии и коалиции с прогнозен резултат над 1% в социологическите проучвания са поканени да сключат днес Пакт за честни избори. Инициативата на “Обединението за честни избори”, включващо неправителствени организации, експерти и медии, предадоха от БНР. Подписването е предвидено за 9 часа.

Целта на пакта, според организаторите от “Обединението за честни избори” е политическите сили да поемат ангажимент за преодоляване на проблемите, свързани с изборния процес в България.

Пактът е под формата на декларация с 5 точки, в която подписалите го потвърждават намерението си да проведат честни избори без манипулация и търговия на гласове, да не използват език омразата и фалшиви новини и да не финансират кампаниите си с нелегитимни средства, включително от корпоративни дарения.

Да присъстват на подписването на пакта са поканени представители на Централната избирателна комисия, Министерство на вътрешните работи, представители на медии, международни наблюдателни мисии и други заинтересовани организации.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст