ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Резултатите от изборите ще се забавят заради последните промени в ИК

Представителите на “Информационно обслужване” очакват забавяне на обработката на изборните резултати заради последните промени в Изборния кодекс, които въвеждат задължително видеозаснемане и видеоизлъчване след края на изборния ден”. Това заяви пред журналисти Ивайло Филипов, изпълнителен директор на “Информационно обслужване”.  

Той посочи, че секционните избирателни комисии ще трябва да преброят бюлетините на техническо устройство, което ще осъществи видеоизлъчването. Също така добави, че очакват забавяне при пристигането на СИК в Районните избирателни комисии, тъй като “протоколите са с малко повече данни”.

Филипов заяви, че всички технически устройства са в компанията и са инсталирани с приложението, което ще се полза за видеозанемане и видеоизлъчване. “В днешния ден правим проверка на всяко едно устройство, че е инсталирано правилно, че има сигнал и батерията му е заредена на 100%”, добави той.

По думите му напълно заредено устройство може да издържи над осем часа и половина при едновременно видеозаснемане и видеоизлъчване. 

По отношение на обхвата в секциите в страната той заяви, че имат уверението на трите телекома, че работят и ще работят до изборния ден за увеличаване на покритието, където може – с мобилни станции, както и с увеличаване на качеството и капацитета на мрежата. 

Филипов коментира и платформата, в която ще може да се гледа видеозаснемането като каза, че в момента е на етап “донастройка”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст