ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

С конкурс избират младежки делегати към ООН за 18 месеца

Дружеството за ООН в България с официалната подкрепа на Министерството на външните работи и своите партньори от неправителствения сектор организира за 17-а поредна година национален конкурс за избор на български младежки делегати към ООН.

Селекционната кампания ще се проведе до юли 2023 г. на етапи онлайн и на живо. Първите два кръга са по документи.

Програмата „Български младежки делегати към ООН“ (БМДООН) дава възможност на двама млади хора да се включат в делегацията на България към Общото събрание на ООН, Комисията по социално развитие на ИКОСОС и други международни форуми, където работят с правомощия, сравними с тези на акредитиран дипломат, съгласно политиките на ООН за младежта.

Избраните делегати ще имат 18-месечен мандат (2023-2024). Те изпълняват важната роля на представители на гласа на младежите в България на най-високо междуправителствено ниво. Работата им е насочена предимно към младежките политики и актуалните за българската младеж теми и предизвикателства.

България остава припознат сътрудник в насърчаването на младежкото участие на международно ниво вече повече от 15 години, изтъкват от БМДООН.

Подробности за процедурата по избор на младежките делегати, както и изискванията към кандидатите вижте тук.

Кандидатстването или номинирането става тук до 23:59 ч. на 14.04.2023 г.

Цветелина Гарелова и Виктория Савова са настоящи младежки представители на България в ООН.

Те обясниха, че основният фокус на работата на делегатите е върху трите приоритетни области, които са най-вълнуващи за младежите у нас.

А те стават ясни след провеждането на анкета. В мандата да двете дами приоритетите са били свързани с образованието, заетостта и участието на младите хора при вземането на решения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст