Киев: Путин посети Мариупол като крадец – през нощта

След като от Кремъл съобщиха, че след посещението си в Севастопол руският президент Владимир Путин е посетил и Мариупол, не закъсняха реакции от страна на украинските власти.

Припомняме, че вчера Путин посети училище по изкуствата в Севастопол по случай годишнината от анексирането на Крим. После, по информация на ИТАР ТАСС, Путин отлетял с хеликоптер за Мариупол, където с кола прекосил няколко района на града. Той спирал на различни места, за да говори с местните жители.

Мариупол е окупиран от руската армия от май 2022 година.

По време на пътуването си Путин не бил сам – с него бил вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин, който го информирал за хода на възстановителните и строителните работи в Мариупол и околностите му.

“Путин посети Мариупол през нощта, като крадец”, коментираха от украинското министерство на отбраната.

Други анализатори от Киев отбелязаха, че Путин е като престъпник, който се завръща на местопрестъплението и го обвиниха в цинизъм. Напомниха, че срещу руския президент е издадена международната заповед за арест. 

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, коментира в „Туитър“, че докато страните от цивилизования свят настояват за ареста на “режисьора на войната”, той, който е организатор на убийствата на хиляди мариуполски семейства, пристига, за да се полюбува на развалините и на братските могили.

Подоляк добави и че има подозрения, че подобно посещение изобщо се е състояло.

От украинската градска управа на Мариупол коментираха в „Туитър“, че международният престъпник Путин нарочно е посетил окупирания  Мариупол през нощта. Причината била, че той не желаел да види на дневна светлина града, който бил унищожен от неговото освобождение. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST