ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Заплатите в „Арсенал“ са увеличени с 63% спрямо 2022 година

От 1 април заплатите на всички работещи в Завод 3 и Завод 4 на „Арсенал“ АД се увеличават с допълнителен месечен стимул от 200 лева. С това средната работна заплата ще достигне 2250-2300 лева.

От началото на април се променя и допълнителният целеви стимул за новоназначени работници, специалисти и ръководители в заводите 3 и 4 на „Арсенал“. Добавката ще се изплаща текущо, по нов ред и начин. 

Всеки новоназначен в тези два завода получава целеви стимул след първия месец на работа в размер на 200 лева. След втория месец размерът става 300 лева, след третия – 400 лева, след четвъртия – 500 лева, след петия месец на работа в дружеството целевата сума е 600 лева. Тези бонуси ще се изплащат на всеки новопостъпил, независимо от неговото образование.

Въвежда се и нов вид плащане за нови работници, специалисти, служители и ръководители от области на страната, извън Старозагорската. За тях дружеството предвижда да изплаща месечно 250 лева за покриване на разходите им за наем на квартира, като за семейство тази сума ще бъде до 500 лева. Целта е привличане на работници и специалисти от други по-отдалечени общини и селища на страната.

Работните заплати в „Арсенал“ бяха вдигнати пет пъти през миналата 2022 година, като общото увеличение бе с 63% спрямо предходната година. С това средната работна заплата в „Арсенал“ надхвърли 2000 лева и стана най-високата в Старозагорска област. Тя изпревари всички работни заплати в сектор „Машиностроене“, както и в други сектори в България. 

През 2022 година бяха въведени редица допълнителни стимули, които и до днес се прилагат в дружеството. Сред тях са ежемесечното изплащане на средства за отдалеченост за пътуващите от Стара Загора, Гурково и Николаево до заводите на „Арсенал“ в Казанлък и Мъглиж. Въведени бяха и еднократни бонуси за новопостъпили, ваучерите за храна бяха вдигнати от 80 на 200 лева. А за Великден, Коледа и фирмения празник на дружеството се изплащат бонуси в двоен размер от 400 лева. Осигурен е и безплатен транспорт на пътуващите до фирмата от община Стара Загора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст