ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Приходите на Geely са се увеличили с 45.6% през 2022 г.

Общите приходи на китайския автомобилен производител Geely през миналата година възлизат на 148 милиарда юана (21.7 милиарда долара), което е с 45.6 процента повече от 2021 година. Такива са данните във финансовия му отчет, публикуван във вторник.

Що се отнася до печалбата, миналата година тя достигна 5.26 милиарда юана (773.5 милиона долара). Ръстът на този показател на годишна база възлиза на 8.5 процента.

През изминалата година общите продажби на автомобили на тази компания са нараснали с 8 процента на годишна база и надхвърлят 1.43 милиона единици.

В момента компанията обръща повишено внимание на разработването и производството на превозни средства, задвижвани от алтернативни енергийни източници, които в Китай включват не само електрически превозни средства, но и превозни средства с хибридни двигатели, както и водородни горивни клетки.

За цялата миналата година продажбите на електрически превозни средства от Geely са нараснали с 328 процента и са достигнали 262. 300 броя.

В началото на юни миналата година Geely създаде отделна компания, която ще разработва и произвежда такива автомобили. Задачите на новата структура включват по-специално разработването на компоненти, технологии за изкуствен интелект, както и сглобяването и продажбата на превозни средства, задвижвани от алтернативни източници на енергия. През 2021 г. компанията е инвестирала 5.52 млрд. юана (811.7 млн. долара) в собствени изследвания и разработки, което е с 16.1 процента повече от 2020 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст