ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България и Египет ще подпишат меморандум за борба с тероризма

Днес (22 март) Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на „Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Арабска република Египет за сътрудничество в областта на отбраната“. Той ще бъде основа за водене на преговори. 

Отношенията между България и Египет следват динамиката на политическите реалности и имат добра основа за конструктивно и перспективно сътрудничество, включително и в областта на отбраната. Установени са традиционно добри взаимоотношения и двете страни търсят възможности за разширяване на сътрудничеството във военната сфера. 

Подписването на правно-нормативен документ между министерствата на отбраната на двете държави ще предостави възможност за развитие на дългосрочно и взаимоизгодно сътрудничество по широк кръг въпроси в сферата на отбранителната политика и въоръжените сили.

Основните насоки на сътрудничество, очертани в проекта, са въпросите на политиката по отбраната и сигурността, взаимодействието в сферата на военното обучение и образованието. В проекта са включени още сътрудничество в областта на борбата с тероризма, взаимодействие по линия на военната медицина и други области от взаимен интерес.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст