ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Прогнозират рекорден ръст на биткойна до 35 000 щ.д. през 2023 г.

Биткойнът се стреми към рекорден растеж през следващото тримесечие на 2023 г., като за последен път подобен скок в курса беше регистриран през 2021 година. Това съобщава Bloomberg.

“Биткойнът е нараснал със 70 процента от началото на тази година. Част от усилията за подкрепа на ликвидността в банковия сектор на САЩ се оказа положителен фактор за рисковите активи и помогна на криптовалутите и златото“, казва Крис Уестън, ръководител на проучванията в Pepperstone Group.

Възраждането на биткойна помогна на пазара на цифрови активи да увеличи стойността си с около 390 милиарда долара през тази година след срив от 1.5 трилиона долара през миналата година. В момента курсът на биткойн се задържа на ниво от 28 000 долара, но анализаторите очакват рекордният ръст да продължи.

“Биткойнът е бичи настроен. Нашите изчисления сочат целева цена от около 35 000 долара. Настоящите условия за биткойна са като лек попътен вятър, който поддържа токена на правилния път“, коментира Тони Сикамор, пазарен анализатор в IG Australia.

Някои анализатори твърдят, че възходът на токена се дължи на факта, че той се разглежда като защита срещу проблеми в банковия сектор в САЩ и Европа и като начин за смекчаване на ефектите от тези проблеми върху икономиката.

Всъщност обменният курс на биткойна надхвърли 28 000 долара за първи път от 12 юни 2022 година, сочат данни на борсата Binance.

На 18 март обменният курс на биткойн надхвърли 27 000 долара за първи път от юни 2022 г. на фона на банковата криза в САЩ и Европейския съюз.

Преди две седмици пресслужбата на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) съобщи за проблемите на американската Silicon Valley Bank (SVB), която заема 16-то място в списъка на най-големите кредитни институции в САЩ.

Коментирайки ситуацията, The Wall Street Journal подчертава, че почти 200 американски кредитни институции могат да повторят съдбата на фалиралата Silicon Valley Bank (SVB).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст