ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Британски държавен-секретар ни благодари за подкрепата на Украйна

Днес (23 март) министърът на отбраната Димитър Стоянов и Лео Дохърти, който е британският парламентарен заместник-държавен секретар за Европа, обсъдиха двустранните отношения в областта на отбраната. В срещата, която се състоя в сградата на Министерството на отбраната, участваха и Н. Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания и заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска.Британски държавен-секретар се запозна с военната ни модернизация

Министър Стоянов отбеляза отличните взаимоотношения между двете страни като съюзници в НАТО и партньори в общи предизвикателства и инициативи. Той благодари за оказваната от Великобритания подкрепа и сътрудничество.

Министър Стоянов запозна Лео Дохърти с направеното до момента по отношение на проектите за модернизация, както и с основните цели и предизвикателствата, пред които е изправено военното министерство. 

Дохърти благодари за ползотворното сътрудничество и усилията на България в подкрепа на Украйна. Той подчерта, че България и Обединеното кралство са близки съюзници в НАТО и изрази увереност, че отношенията между двете страни в областта отбраната ще продължат да укрепват.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст