България и Либия ще работят за насърчаване на политическия диалог

Възстановяването на диалога на най-високо политическо ниво и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Либия във всички области е от взаимен интерес.

Затова стана дума по време на срещата на министъра на външните работи Николай Милков и посланика на Либия в България Абу Бакр Салех.

По време на проведена по-рано днес (23 март) среща в Министерството на външните работи бяха задълбочено разискани редица значими и за двете страни въпроси, като например предприемане на конкретни стъпки за насърчаването на политическия диалог, сътрудничеството в областта на енергетиката, здравеопазването, образованието и новите технологии.

В контекста на отбелязването на 60-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Либия и България през 2023 г., двете страни се обединиха около необходимостта от осъществяването на цялостен преглед на договорно-правната база и нейната актуализация в унисон с изискванията на съвременните реалности.

Обсъдена бе и темата относно възможностите за възстановяването на дейността на българската дипломатическа мисия в Триполи, Либия. Те бяха определени като съществена предпоставка за даването на качествено нов импулс на двустранните отношения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст