ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В 737 секции в 61 държави ще се гласува на 2 април

На вота на 2 април избирателна секция няма да бъде разкривана в Манама, Кралство Бахрейн. Това се посочва в решение на Централната избирателна комисия.

Със свое писмо от 21 март, Министерството на външните работи информира ЦИК, че е получен отказ да бъде дадено разрешение за откриване на избирателна секция на територията на Кралство Бахрейн. С отказа, за парламентарните избори в чужбина ще бъдат разкрити 737 секции в 61 държави, вместо досега обявените 738 секции в 62 държави, предадоха от БТА.

Република България няма дипломатическо или консулско представителство в Манама, Кралство Бахрейн. С грама, от посолството в Рияд, Кралство Саудитска Арабия посолството информира, че към днешна дата в Кралство Бахрейн няма акредитиран извънреден и пълномощен посланик, като не е стартирана процедура по този въпрос, се посочва в друго писмо от Министерството на външните работи (МВнР), изпратено по-рано този месец, до ЦИК.

За да бъде поискано съгласие за разкриване на избирателна секция в Кралство Бахрейн, следва да са изпълнени две условия – Република България да има дипломатически отношения и да е назначила акредитиран посланик за него. Предвид липсата на назначен акредитиран посланик за Кралство Бахрейн, не е искано съгласието на приемащата държава за провеждане на избори на 2 април 2023 г. , се посочва още в писмото на МВнР до ЦИК.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст