От 27 март започва седмица на книгата в УНСС 

На 27 март от 10.30 часа в Централното фоайе на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се открие третото издание на Университетска седмица на книгата (27-31 март). 

Денят ще бъде и Ден на отворените врати. Ректорското ръководство и преподаватели от университета ще посрещнат ученици от софийски училища. Учениците ще имат възможност да проведат среща с ректора и да разгледат академичната сграда. Те ще посетят щандовете с книги и ще присъстват на представянето им.

На 27 март е и Световен ден на театъра и събитието ще започне с представяне на биографиите на големите български артисти – Цветана Манева, Невена Коканова, Катя Паскалева, Стефан Данаилов, Георги Парцалев и Наум Шопов. Журналистът Георги Тошев, който е автор на биографиите, ще ги представи в 11 часа. 

Книжното изложение ще бъде отворено всеки ден от 27 до 31 март от 10 до 17 часа. На него ще присъстват различни издателства, включително и университетски.

Гости на Университетска седмица на книгата ще бъдат: 

На 27 март – Георги Тошев от 11.00 ч. и доц. д-р Петър Първанов от 15.00 часа.

На 28 март – проф. д.и.н. Петър Стоянович ще представи новата си книга „Кухнята на баба (и на проклетото й внуче)“ от 11.00 ч., доц. д-р Георги Бърдаров ще представи „Absolvo te“ от 16 часа. По същото време и Пощенска кутия за приказки ще запознае официално читателите си с последния си сборник „Виж сега, моето момиче“.

На 30 март, в 10.00 часа Георги Милков ще направи премиера на книгата си „Истории от ръчния багаж“. Виктория Бешлийска ще представи „Сърце“ в 11.00 часа. 

Ще бъдат представени книги и на преподаватели от УНСС:

На 27 март, от 12.00 часа проф. д.н. Ивайло Христов ще представи „Васил Левски – драмата на избора“, а от 14.00 часа потенциалните читатели ще се запознаят с изследването „Активното стареене – здравни, социални и икономически детерминанти“ с автори проф. д-р Веселка Павлова, доц. д-р Екатерина Тошева, доц. д-р Мариана Мургова, доц. д-р Ралица Пандурска, Атанас Димов.

28 март – проф. д.н. Пенчо Пенчев ще представи своята нова книга „Пътеводител на историческия стопаджия“ от 12.30 ч. и „Дигиталният свят – промяната, глобалната дигитална трансформация – обогатяване или обедняване на човечеството“ на проф. д-р Любен Боянов от 15.00 часа.

29 март – „Туристически брандинг и дигитални технологии“ на гл. ас. д-р Светослав Калейчев от 10.00 часа. Учебниците „Одит на човешките ресурси“ и „Стандарти за социална отговорност“ с автор проф. д-р Мирослава Пейчева от 11.00 часа. „Обучение и развитие на човешките ресурси в организациите – теория и практика“ с автор проф. д-р Маргарита Атанасова от 11.00 часа. „Стандарти за вътрешен одит – теория и практика“ и монография в електронен формат „Съвременни аспекти на вътрешния одит“ с автор гл. ас. д-р Валерия Динева от 11.00 часа. Също така ще бъде представена и монография в електронен формат „Изследване, разработване и въвеждане на иновативни методи в процеса на обучение“ с автори проф. д-р Мирослава Пейчева, проф. д-р Любомир Стефанов, проф. д-р Маргарита Атанасова, доц. д-р Невяна Кънева, гл. ас. д-р Валерия Динева, д-р Женета Каравасилева, д-р Венко Андонов, д-р Антон Кръстев от 11.00 часа. В 12 ч. доц. д-р Катя Михайлова ще представи книгата „Меди@Общество. От книгата до видеото“.

На 30 март от 12.30 ч. ще бъде представена книгата „История на българското предприемачество“ с автори гл. ас. д-р Силвия Георгиева, доц. д-р Соня Георгиева, проф. д.с.н. Цветан Давидков, проф. д.ик.н. Десислава Йорданова, доц. д-р Костадин Коларов, проф. д.н. Пенчо Пенчев, доц. д-р Ралица Симеонова-Ганева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст