ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БДЖ награди учениците, предотвратили влакова катастрофа 

Представители на ръководството на Български държавни железници (БДЖ) отличиха с почетни грамоти двамата ученици от ПГЖПТ “Н.Й. Вапцаров” – Горна Оряховица, които при пътуването си с бързия влак Варна – София на 16 март са реагирали изключително бързо и адекватно на възникналата ситуация с неправилното преминаване на последния вагон от композицията от един на друг коловоз.  

Припомняме, че двама деветокласници са предотвратили сериозна влакова катастрофа, като са успели да дръпнат внезапната спирачка и влакът е спрял на около метър  от стълб, в който е щял да се вреже. 

Никълъс Михайлов и Йордан Киров са възпитаници на Професионалната гимназия по жп транспорт „Никола Й. Вапцаров“ в Горна Оряховица със специалност „Локомотиви и вагони“. Тя е дългогодишен партньор на железопътния превозвач в качественото обучение на професионални кадри. 

От БДЖ заявиха, че адекватните действия на учениците са доказателство, че могат да се гордеят с бъдещите специалисти, с професионалното ниво на обучение в гимназията и винаги ще поощряват и дават за пример младите хора, които усвояват железничарската професия с гордост, желание и любов към железницата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст