ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Владислав Панев: Обещаваме, че няма да има данък свръхпечалби

“Подготовка за Шенген и еврозоната. Чиста и евтина енергия. Селско стопанство, да насърчим малките и средни ферми – за плодове и зеленчуци”. Това заяви за “Би Ти Ви” Владислав Панев, който е кандидат за депутат от коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Това са първите три неща, които ще направи коалицията, ако спечели изборите на 3 април и има възможност да управлява, уточни още той.

Също така подчерта, че когато ПП и ДБ са управлявали цената на природния газ е била 20% под цената в Европа, а в момента е над 20%. 

Управляващите в момента изкуствено надуват инфлацията, едното е цената на природния газ, а друго е цената на тока”, каза Панев.

Парите трябва да бъдат целево изразходвани. Последните седем месеца на нашето правителство 2,9% беше бюджетният дефицит. В момента дефицитът е по-голям, защото служебният кабинет не може да си събере приходите, а не заради разходите”, смята той.

Според него е възможно минималната работна заплата да стане 910 лв. “Ние приехме закон за това, че минималната да бъде свързана със средната. Проблемът за мен е плащането на ръка, защото тогава има по-малко приходи в пенсионната система. Ние обещаваме, че няма да има данък свръхпечалби, както коментира финансовото министерство. Методите за сваляне не цените са ниските цени на природния газ”, заключи Панев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст