ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Музикално обучение за украинчета“ – кандидат за награда на ЕП

Българският претендент за Европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2023 г. е проектът „Музикално обучение за украинските деца“ на фондация „Музика за България“. 

Всяка година Европейският парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“ организират конкурс за проекти, реализирани от и за млади хора. Национално жури във всяка страна от Европейския съюз избира по един проект, а след това от селектираните 27 проекта европейско жури определя тримата лауреати на наградата. 

Проектът „Музикално обучение за украинските деца“ на фондация „Музика за България“ ще представя България на 16-ото ежегодно издание на общоевропейския конкурс за наградата „Карл Велики“ за младежи за 2023 година. Той има за цел да помогне на украински деца и младежи да преодолеят травмата от войната, като изразяват емоциите си чрез музика. 

Българското жури избра проекта за национален победител измежду осем кандидатури от България. Журито бе съставено от членовете на Европейския парламент Александър Йорданов, Искра Михайлова и председателят на Националния младежки форум Мирослав Цеков, 

През 2022 г. национален победител за България беше проектът Лятна академия „Перспективи“, през 2021 г. – „Модел Европейски съюз София 2021”, а през 2020 г. страната беше представена от „Лечение без граници”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст