14 сдружения получиха пари за обследване на сгради в Сливен

Първите 14 сдружения на собствениците в Сливен вече са получили средствата си от предвидените 50 процента общинско подпомагане за извършване на енергийно и техническо обследване. Продължава приемането в общината на приемно-предавателните протоколи на останалите сдружения и технически паспорти, на база на които се сключва договор за финансовата подкрепа, уточняват от местната власт.

Сдруженията, които кандидатстват за общинско финансиране са 80. Припомняме, че по предложение на сливенския кмет Стефан Радев окончателният размер на сумата за подпомагане е в размер на 1.20 млн. лева.

В общината са внесени и първите седем пакета документи за кандидатстване по националната програма и подаването им в информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН). Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени от Министерството на регионалното развитие по националната програма, техните сгради ще получат важни документи от обследването, за което общината ги подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще могат да кандидатстват и по следващи програми. Те ще имат вече и технически паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст