Моряците от задържаните наши кораби в Констанца са разпитани

Сн. Либертатя

Десет български граждани на три риболовни кораба са били заловени да бракониерстват калкан и акула, съобщи вчера румънската Брегова охрана

Моряците от трите задържани български кораба на пристанището в Констанца, Румъния, са били разпитани по-рано днес, потвърди за БТА посланикът на България в Румъния Радко Влайков. По думите му те са добре.

Посланик Влайков уточни, че до края на деня може да има развитие по случая.

Корабите са задържани вечерта на 23 март, около 23:30 ч., на 50 мили източно от Констанца, като са били спрени за проверка и отправени към военното пристанище на Констанца – Порт 1.

Случаят се разследва от бреговата охрана и е образувано наказателно производство под надзора на прокуратурата.

Десет български граждани на три риболовни кораба са били заловени да бракониерстват калкан и акула в изключителната икономическа зона на Румъния в Черно море, на около 100 км от курорта Мамая, съобщи вчера румънската Брегова охрана, цитирана от агенция Аджерпрес.

Плавателните съдове заедно с техните екипажи, риболовни уреди и уловена риба бяха ескортирани до военното пристанище в Констанца за по-нататъшно разследване под координацията на прокуратурата на Апелативния съд в Констанца.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст