ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Досега са образувани 58 досъдебни производства за т.нар. изборни престъпления

От началото на предизборната кампания до днес са образувани 58 досъдебни производства и 248 преписки, свързани с т.нар. изборни престъпления. Поради липса на достатъчно данни за извършено престъпление, по 122 от преписките е постановен отказ от разследване, съобщават от прокуратурата.

От там напомнят, че във всяка област на страната функционират областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Разпечатка от машина на бюлетина откриха в Якимово. Заведено е досъдебно производство.

Полицаите от Монтана намериха разпечатка от електронна машина от бюлетина от стари избори в къща в Якимово. При огледа на два адреса в селото униформените открили още списъци с имена на хора и партии, както и стари изборни бюлетини. Срещу жена на 56 години и мъж на 54 е заведено досъдебно производство за нарушение на изборните права на гражданите.

Двамата не са задържани. Това е четвъртото досъдебно производство от последната седмица. Предишните случаи са в село Крива бара, Берковица и семейство от Д-р Йосифово.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст