Лена Бориславова блокира 40 000 лв. от сметката на Слави заради онази песен

40 000 лева от сметката на фирмата “Сезем-осми” на Слави Трифонов са блокирани, потвърдиха от Софийския градски съд. Причината е делото, което заведе говорителя на кабинета “Петков” Лена Бориславова срещу дружеството. 

По искане на Лена Бориславова Софийският градски съд е наложил запор за 40 000 лв. на сметки на фирмата на Слави Трифонов “Седем-осми”. За запорите първо съобщи сайтът “Фрогнюз”.

Обезпечителните мерки са наложени по гражданското дело за вреди, които бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков заведе срещу компанията на лидера на ИТН.

Поводът за делото е “Песен за Лена”, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв “7/8” преди месец. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. В иска си Бориславова обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи.

Песента беше пусната в социалните мрежи, а Бориславова обяви още в края на февруари, че ще съди Трифонов и хората му.    

Междувременно заради “Песен за Лена” срещу “Седем-осми” АД беше образувано и производство за дискриминация. Жалбата пред Комисията за защита от дискриминация обаче не е подадена от Бориславова, която в момента е кандидат за депутат. Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст