Части от софтуерния код на “Туитър” са били публикувани

Части от софтуерния код на социалната мрежа “Туитър” (Twitter) са били публикувани в интернет след изтичане на аднни, съобщава вестник The New York Times като се позовава на свои източници.

Изтичането на информация е отстранено едва в петък. Няма яснота колко дълго софтуерният код е бил в свободен достъп.

В Twitter се провежда вътрешно разследване, като в социалната мрежа се предполага, че лицето, публикувало изходния код в мрежата, е напуснало компанията миналата година. Припомняме, че Мъск освободи около половината от общо 7000 служители на “Туитър” след като пое ръководството на компанията миналата есен.

Компанията, притежавана от Илон Мъск, е поискала от Окръжния съд за Северния окръг на Калифорния да привика за обяснение представители на платформата за софтуерни проекти “Гитхъб” (GitHub), където е публикуван кодът. Целта е да бъде идентифицирано лицето, което го е споделило, както и предоставяне на данни за всички потребители, които може да са видели или изтеглили кода.

Изтеклият код може да е бил публично достъпен преди повече от два месеца, тъй като акаунтът в “Гитхъб”, който според “Туитър” е отговорен за изтичането, е имал последна активност на 3 януари.

На 27 октомври 2022 г. Илон Мъск сключи сделка за закупуване на Twitter за 44 милиарда долара. Малко след това той уволни няколко членове на ръководството на компанията, включително главния изпълнителен директор Парага Агравал и финансовия директор Неда Сигала. Както следва от документите, поместени в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск е разпуснал и борда на директорите и е станал едноличен ръководител на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст