ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министерството на иновациите с опции за финансиране и на спорта

Министерство на младежта и спорта Весела Лечева

Министерството на иновациите ще организира информационна среща, посветена на програми за финансиране на спорта. Това стана ясно от среща между министъра на иновациите Александър Пулев и министъра на спорта Весела Лечева.

„Министерството на иновациите и растежа е с вас. Активирахме всички ключови структури към министерството“, заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев на срещата със спортния министър Весела Лечева.

Той обяви, че Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще организира информационен ден за възможностите за финансиране на българския спорт по линия на управлявания от тях ресурс. Поясни, че ведомството управлява значителен ресурс по линия на структурните фондове и по линия на Плана за възстановяване и устойчивост. Част от него се управлява директно през дирекции в МИР, а друга – чрез оперативно споразумение към различните ни структури, като най-ключовата от тях е Фондът на фондовете.

По думите на министър Пулев чрез фонд-мениджърите, поканени на срещата, към Фонда на фондовете има възможности за финансова подкрепа за спортни проекти. Фондът на фондовете стимулира партньорства между общини, федерации, компании, общински дружества по отношение на спортни проекти, стана ясно още на срещата, като бе подчертано, че помощта може да бъде и безвъзмездна, и чрез финансовите инструменти на Фонда на фондовете, но и чрез смесено финансиране.

Министър Пулев поясни, че МИР е подкрепило различни компании чрез Българската банка за развитие и Фонда на фондовете да развиват всякакъв вид иновативни решения със спортна насоченост, както и проекти за изграждане, реновиране и оборудване на спортни съоръжения и бази в различни общини в страната.

Министър Пулев участва и преди седмица в първата среща на министрите на спорта, здравеопазването, образованието и електронното управление с президентите на българските федерации по волейбол, баскетбол и футбол относно възможностите да се финансират спортни проекти.

На срещата днес, 28 март, в Министерството на спорта присъстваха още заместник-министърът на спорта Петър Георгиев, директори на дирекции, дружества към Спортното министерство като Националната спортна база, Академика 2011, Сердика спортни имоти и др., представители на Фонд на фондовете и два фонд-мениджъра – Фонд ФЛАГ и Регионален фонд за градско развитие, които управляват ресурс, предназначен за  проекти в Северна и Южна България, в това число и със спортна насоченост.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст