Само проверени потребители ще гласуват в анкети на Twitter

Предприемачът и собственик на Twitter Илон Мъск обяви, че от 15 април само автентични акаунти ще могат да участват в анкети в едноименната социална мрежа. Той написа това на страницата си в Twitter.

Мъск вярва, че тази мярка ще помогне за справяне с напредналите ботове с изкуствен интелект. “В противен случай това е безнадеждно загубена битка”, казва Мъск. Освен това от средата на април само проверените потребители ще бъдат видими сред препоръчаните акаунти в секцията “За вас”.

Илон Мъск обяви на 20 декември миналата година, че Twitter възнамерява да позволи само на абонатите на Twitter Blue да участват в анкети, свързани с политиката му в едноименната социална мрежа. Абонаментът за Twitter Blue /е стартиран отново през декември миналата година на цена от 8 и 11 долара в зависимост от платформата. Потребителите му получават отметка за проверка, възможност за редактиране на публикации и изтегляне на видеоклипове в Full HD резолюция

Twitter ще проверява акаунти, свързани с проверени организации

Потребителските акаунти в социалната мрежа Twitter автоматично ще получат знак за потвърждение, ако са свързани с организация, която вече е била потвърдена, подчертава собственикът на социалната мрежа Илон Мъск. “Акаунтът в Twitter на всеки, свързан с проверена организация, се проверява автоматично”, туитира Мъск.

Предприемачът публикува връзка и като щракнете върху нея се регистрирате, като за 7 долара на месец можете да получите синя отметка за потвърждение.

Платената проверка на акаунти в Twitter, наречена Twitter Blue, вече е достъпна за потребители по целия свят от края на миналата седмица. Абонаментът за Twitter Blue позволява на потребителите на социалната мрежа да получат синя отметка в своите акаунти, което показва автентичността на техните акаунти. Освен това се съобщава, че собствениците на този абонамент ще виждат наполовина по-малко реклами, ще могат да публикуват по-дълги видеоклипове на страницата си и да получат ранен достъп до иновации. Освен това акаунтите в Twitter Blue ще се показват по-високо в списъците с търсения, споменавания и коментари.

На 27 октомври миналата година Илон Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter, която притежава едноименната социална мрежа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст