ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

А

Един от най-големите световни производители и доставчици на храни и селскостопански продукти – американската компания Cargill, ще спре износа на руско зърно. Министерството на земеделието е получило уведомление от Cargill LLC, което е дъщерно дружество на американския доставчик на селскостопански продукти, за прекратяване на експортната си дейност на руския пазар. Това съобщават от пресслужбата на министерството.

За американската компания работят 155 хиляди служители в 70 страни по света, включително в Русия, където тя работи от 1991 година.

Руският филиал на Cargill Corporation ще спре да изнася зърно от Руската федерация през бъдещата селскостопанска 2023/2024 година (от 1 юли 2023 г. до 30 юни 2024 г.).

От американската компания обявиха, че ще започнат да преразглеждат портфолиото си от активи, свързани с износа на зърно.

Cargill оперира и в България от 2006 г. 

и в момента има повече от 1200 служители в три локации – Cargill Business Services Sofia, Cargill’s Agricultural Supply Chain business в София и екипът на Cargill’s Ocean Transportation във Варна. Бизнесът на компанията по веригата за доставки на селскостопански продукти предоставя набор от услуги, мърчандайзинг на зърно и маслодайни семена и работи в София. Във Варна екипът за океански транспорт ръководи изпълнението на глобалната търговия на Cargill с физически корабни пътувания и тайм чартъри.

През 2014 г. Cargill създаде централата на Европейския си център за споделени бизнес услуги в София – Cargill business services. Оттук се предлагат финанси, транспорт и логистика, стратегическо снабдяване и доставки и HR решения за бизнеса на Cargill в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст