Асен Василев: Един глас повече на изборите е един компромис по-малко след тях

Асен Василев

България има всички шансове да влезе в еврозоната още тази година. Моделът на „постната пица“ ни вкарва в икономика от латиноамерикански тип. Или правим реформи, или се връщаме към стабилната бедност. Евроатлантическа коалиция под натиск ние няма да направим. Европа ни дава средства, но ние не ги инвестираме ефективно. Говорим за Европа на 2 скорости, но сме организирали България на 20 скорости. Спасението на България не е в ръцете на 20 или 50 човека. Кандидатът ни за кмет на София е определен, не е нито от ПП, нито от ДБ

България има всички шансове да влезе в еврозоната още тази година. Инфлацията няма да е проблем – у нас тя се задържа и започва да спада, докато в ЕС продължава да се качва. Ние нямаме дългосрочни инфлационни проблеми. Хърватия имаше много по-тежък и дългосрочен проблем – високо съотношение между дълг и БВП, но въпреки това беше приета в еврозоната и никой не им каза, че трябва да паднат под 60% дълг спрямо БВП, за да влязат. Ние по-скоро трябва да си свършим ангажиментите по законодателството и политическата работа.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев, водач на листа на коалиция ПП-ДБ в 29 МИР-Хасково.

Още от интервюто:

Ще има ли парламентарна силя, с която коалиция ПП-ДБ ще може да си партнира?

Спирачка ли е инфлацията за влизането ни в еврозоната?

Защо определени икономисти смятат, че вдигането на дефицита в българската икономика е неизбежно?

Какво има как и какво няма как да направи коалиция ПП-ДБ?

Каква е шумно обсъжданата роля на американското посолство в българския политически живот?

Вижте първата част от интервюто с Асен Василев

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст