ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Новината за преструктурирането на Alibaba въодушеви борсата в Хонконг

Търговията на Хонконгската фондова борса започна в сряда със значително повишение на котировките на фона на съобщението на Alibaba за най-голямото преструктуриране на бизнеса си в историята на компанията. Това показват данни от официалния сайт на сайта.

Индексът Hang Seng се повиши с 2.7 процента до началото на търговията до 20 324. Индексът Hang Seng Tech Composite, който проследява акциите на 30-те най-големи технологични компании на борсата, добави 2.66 процента към стойността си малко след откриването на търговията.

Значително повишение на котировките е регистрирано във високотехнологичния сектор. Позицията на Tencent се подобри с 5 на сто. Акциите на една от най-големите китайски компании за доставка на храна – интернет компанията Meituan, поскъпнаха с 4 процента. Най-голям ръст на акциите регистрира Alibaba – 15 процента.

Положителният импулс на фондовия пазар в Хонконг беше отбелязан, след като председателят на борда на директорите на Alibaba Даниел Джан обяви във вторник, че корпорацията ще извърши най-голямото корпоративно преструктуриране на своя бизнес. Ще бъдат създадени шест независими подразделения: Cloud Intelligence Group, Taobao-Tmall E-Commerce, Cainiao Intelligent Logistics Operations, Local Services Group, Global Digital Business Group, Digital Media and Entertainment Division.

В същото време, както посочиха от компанията, статусът на листването й на фондовите борси в Ню Йорк и Хонконг ще остане непроменен. Според Даниел Джан, всяко от тези подразделения ще може впоследствие да набира капитал и да стане публично с първични публични предлагания, когато е готово да го направи.

Съобщението за преструктурирането на Alibaba идва ден след като стана ясно, че основателят Джак Ма се е завърнал в Китай след повече от година в чужбина.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст