ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Adidas съди Black Lives Matter за трите ивици на логото си

Групата за спортни обувки и облекло Adidas ще оттегли иска си за търговска марка Black Lives Matter Movement (BLM), подадена в Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на говорител на компанията.

„Ще оттеглим исковете си срещу Black Lives Matter Global Network Foundation относно регистрацията на търговска марка възможно най-скоро“, е коментарът от компанията за производство на спортни стоки.

Преди това Adidas се опита да оспори опита на Black Lives Matter Global Network Foundation да запази три жълти ивици, които фондацията възнамерява да постави върху спортни дрехи.

От немската компания твърдят, че приликата на логата може да подведе потребителите. „Потребителите, запознати със стоките и услугите, които отдавна се свързват с търговската марка (Adidas) с три ивици, вероятно ще помислят, че стоките и услугите, предлагани от заявителя (движение BLM), са подобни на това, което Adidas използва, са свързани с или спонсорирани от компанията“, се казва в документа, изпратен от немската компания до Ройтерс в понеделник.

В изявление от Adidas твърдят, че използват трите ивици от 1952 г. за проектиране на произведени продукти, които се продават по целия свят, включително САЩ, и също така е похарчил значителни средства за популяризиране на търговската марка.

Adidas активно защитава своята търговска марка по целия свят. По-специално, от 2008 г. насам компанията е завела повече от 90 съдебни дела срещу различни производители и е подписала повече от 200 споразумения за уреждане като част от усилията за поддържане на логото на трите ивици.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст