ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Изпращат лекари по морето заради летния сезон

Служебният министър на туризма Илин Димитров и служебният здравен министър Асен Меджидиев се договориха за подсигуряване с допълнителни медицински екипи през летния активен сезон по Северното и Южното Черноморие. Инициативата се осъществява със съдействието на местната власт по Черноморието и академичната общност в морските градове. Меджидиев уточни, че въпросът за осигуряването на качествена медицинска помощ през летния туристически сезон е обсъждан с областния управител на Бургас Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на малките населени места по българското крайбрежие. Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с директорите на института за спешна помощ „Пирогов“ и на МБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

Министерството на здравеопазването полага огромни усилия, за да подсигури медицинска помощ в отдалечените и малки населени места, подчерта здравният министър. “Сътрудничеството ни с Министерството на туризма помага изключително много за осъществяването на тази дейност, като се стараем да покрием и всички курорти заради допълнителното натоварване на системата с туристи през активния сезон“, добави той.

Министър Димитров благодари за съдействието и доброто партньорство от страна на Меджидиев, както и за неговото разбиране на процесите в туризма. “Сигурността и доброто здравеопазване са в основата на развитието на качествената туристическа услуга”, изтъкна той.

Осигуряването на допълнителни екипи предприе служебният кабинет миналото лято. В началото на август миналата година десет спешни медицински екипа бяха командировани в к. к. „Златни пясъци“, Несебър и Приморско, за да подпомогнат колегите си по Черноморието в оказването на денонощна спешна медицинска помощ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст