ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР ще направи необходимото, за да се гласува в неделя без да има никаква опасност

ЦИК има уверението на министъра, че се предприемат всички действия да се гарантира сигурността на вота в неделя

В неделя ще направим всичко необходимо хората да гласуват без да има никаква опасност. Това коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка със сигналите за бомби в училищата. 

“Първо училището ще бъде проверено (преди изборите – бел. ред.), после ще бъде затворено, ще бъдат запечатани всички помещения, които нямат отношение по изборния процес, ще бъде сложено и под охрана през цялата нощ. Периметърът ще бъде отцепен през цялата нощ, така че няма как да има бомба”. Така министърът обясни как ще се гарантира спокойствието в изборния ден.

Демерджиев уточни, че децата трябва да имат занятия.

“Това зависи от директорите, но утре ще приемем процедура, съгласно която МВР и службите ще преценяват реалната опасност, така че няма да се стигне до реалната опасност от затваряне на училища, нито до пропускане на занятия”, каза той.

В събота ще направим необходимото и в неделя хората ще стигнат до урните без да има никаква опасност, заяви още Демерджиев.

“Мисля, че много стройна организация сме създали във връзка с изборите, в събота ще направим необходимото – ще бъдат огледани целите сгради, ще бъде отцепен периметърът, така че да бъдат запазени, и в неделя ще направим всичко необходимо хората да стигнат до сградите и да гласуват без да има никаква опасност. Призовавам за спокойствие, не отчитаме реална заплаха към настоящия момент”, допълни вътрешният министър. 

Централната избирателна комисия има уверението на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, че се предприемат всички действия да се гарантира сигурността на вота в неделя. Това заяви говорителя на Комисията Росица Матева във връзка с продължаващите бомбени заплахи отправяни към училища, където обичайно работят изборните комисии. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст