ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Ел Би Булгарикум” превзема пазара с по-ниски цени

Ел Би Булгарикум” и Централният кооперативен съюз ще подпишат споразумение да продават продуктите на държавната млекопреработвателна компания в търговската мрежа на трайно ниски цени.

Фирмените магазини на държавната компания и на Централния кооперативен съюз ще продават продукцията на предприятието в изпълнение на държавната политика за овладяването на инфлацията при храните”, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов.

Министър Стоянов коментира и действията на правителството за намаляване на цените на храните, които са в три направления – по-добра информираност, по-стриктен контрол и законодателни промени. “Предстои да публикуваме за обществено обсъждане проект на Закон за търговските надценки”, съобщи той. По думите му паралелно с това се работи и по подготовката на Закон за търговията с храни.

Владимир Русев, изпълнителен директор на “Ел Би Булгарикум”, припомни, че компанията е положила усилия за оптимизация, за да се намалят крайните цени на продуктите. В резултат на това двойно се е увеличил оборотът. Затова компанията търсила начин за разширяване на пазара. Започнали са и разговори с търговски партньори. КООП е партньорът, който е откликнал. “Надявам  се това сътрудничество да е ползотворно”, подчерта той.

В момента продуктите на компанията могат да бъдат открити в магазините на КООП в София, Пловдив. Скоро ще са налични в Ловеч, Русе, Варна и Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст