ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР ще направи необходимото, за да се гласува в неделя без да има никаква опасност

ЦИК има уверението на министъра, че се предприемат всички действия да се гарантира сигурността на вота в неделя

В неделя ще направим всичко необходимо хората да гласуват без да има никаква опасност. Това коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка със сигналите за бомби в училищата. 

“Първо училището ще бъде проверено (преди изборите – бел. ред.), после ще бъде затворено, ще бъдат запечатани всички помещения, които нямат отношение по изборния процес, ще бъде сложено и под охрана през цялата нощ. Периметърът ще бъде отцепен през цялата нощ, така че няма как да има бомба”. Така министърът обясни как ще се гарантира спокойствието в изборния ден.

Демерджиев уточни, че децата трябва да имат занятия.

“Това зависи от директорите, но утре ще приемем процедура, съгласно която МВР и службите ще преценяват реалната опасност, така че няма да се стигне до реалната опасност от затваряне на училища, нито до пропускане на занятия”, каза той.

В събота ще направим необходимото и в неделя хората ще стигнат до урните без да има никаква опасност, заяви още Демерджиев.

“Мисля, че много стройна организация сме създали във връзка с изборите, в събота ще направим необходимото – ще бъдат огледани целите сгради, ще бъде отцепен периметърът, така че да бъдат запазени, и в неделя ще направим всичко необходимо хората да стигнат до сградите и да гласуват без да има никаква опасност. Призовавам за спокойствие, не отчитаме реална заплаха към настоящия момент”, допълни вътрешният министър. 

Централната избирателна комисия има уверението на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, че се предприемат всички действия да се гарантира сигурността на вота в неделя. Това заяви говорителя на Комисията Росица Матева във връзка с продължаващите бомбени заплахи отправяни към училища, където обичайно работят изборните комисии. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст