ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фандъкова: Да не плашим хората, за да гласуват на изборите

“Нека не плашим хората, за да гласуват на изборите. Надявам се повече хора да излязат да гласуват в неделя, за да имаме правителство. Това е важно за общините, защото ние все още нямаме бюджет.” Това заяви пред репортери кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя бе помолена да коментира множеството сигнали за бомби в столични училища през последните дни. “За изборите съм сигурна, че ще бъде осигурена 24-часова охрана, така че да няма проблем за нормалното протичане на изборния процес”, увери кметът. По думите ѝ притеснителното в случая, е че бомбените заплахи нарушават нормалния учебен процес и поставят директорите в ситуации, в които трябва да се взимат трудни решения.

Представители на Столична община в присъствието на Фандъкова показаха новозакупените  електробуси на батерии. Част от тях ще подменят дизеловите автобуси по линиите 23 и 100, които правят връзка с друг вид електротранспорт – метро и трамваи. Новите превозни средства са нископодови, имат рампа за трудноподвижни хора и за майки с детски колички, разполагат и с видеонаблюдение. Закупени са по Оперативна програма “Околна среда”. 

Кметът обясни, че още преди години е било взето решението за стартирането на мащабна програма за модернизирането на градския транспорт на столицата. Още в понеделник ще тръгнат 12 от новите общо 22 закупени електробуса. Останалите ще се включат в транспортната мрежа на града до средата на април.

“Целта е да заменят старите дизелови автобуси, така че се надявам хората да бъдат доволни от тази промяна”, отбеляза столичният градоначалник Фандъкова.

Предстои смяна и на старите дизелови автобуси по линиите 82 и 101.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст