ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Disney уволни председателя на Marvel Entertainment

Walt Disney Company уволни председателя на Marvel Entertainment Айзък Пърлмутър. Това съобщи The New York Times.

Според вестника, 80-годишният Пърлмутер е бил уволнен като част от мащабен процес за намаляване на броя на сегашните 7000 служители на американската компания. През последните години Айзък Пърлмутър се занимаваше с издаване на комикси, което носи на компанията увеличение на приходите от 40 милиона долара на 60 милиона долара годишно.

По-рано главният изпълнителен директор на The Walt Disney Company Боб Айгер обяви началото на процес за намаляване на служителите на компанията, който ще приключи до лятото на 2023 година. Масово уволнение на работници се извършва като част от мерките за намаляване на разходите на компанията с 5.5 милиарда долара.

Marvel Entertainment, LLC, основана през юни 1998 г. и базирана в Ню Йорк, бе образувана от сливането на Marvel Entertainment Group и Toy Biz . Компанията е изцяло притежавано дъщерно дружество на The Walt Disney Company от 2009 година. Тя е известна главно с потребителски продукти, лицензиране и комикси от Marvel Comics.

През 2009 г. компанията Walt Disney придоби Marvel Entertainment за 4 милиарда щатски долара и оттогава е дружество с ограничена отговорност (LLC). Marvel основно е част от сегмента на потребителските продукти на Disney след реорганизацията на Marvel Studios от Marvel Entertainment в Walt Disney Studios .

И други големи компании обявиха или продължават със съкращенията на служители.

Такава новина дойде и от Electronic Arts (EA), производител на серията игри FIFA и Sims. Тя ще съкрати 6 процента от служителите си. Това се казва в бележка на ръководителя на компанията Андрю Уилсън, публикувана на сайта на компанията.

„С по-голям фокус върху нашето портфолио, ние се отдалечаваме от проекти, които не допринасят за нашата стратегия, преразглеждаме нашите дейности в областта на недвижимите имоти и преструктурираме някои от нашите екипи”, се казва в съобщението. „Очаква се тези решения да засегнат около 6 на сто от нашата работна сила“.

Телевизията CNBC обяви, че около 800 служители ще бъдат съкратени от Electronic Arts. Компанията имаше персонал от приблизително 13 000 човека през март 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст