ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Автомобилната индустрия у нас с оборот от 4.3 млрд. евро

Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4.3 млрд. евро като осигурява 11 процента от брутния вътрешен продукт на страната. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на връчването на наградите “Инвеститор на годината”. По думите му през изминалата година в аутомотив сектора са работили над 300 компании, които осигуряват близо 67 000 работни места.

Министър Стоянов връчи наградата в категория “Инвестиция в разширяване на бизнеса” на “Витте Аутомотив България” ЕООД – дъщерно дружество на немската компания WITTE Automotive GmbH. Тя е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване, като непрекъснато инвестира в разработването на иновативни системни решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки. Резултатите от инженерната работа са най-сложните продукти, които съчетават механика, електротехника и електроника. Продуктите на фирмата могат да бъдат намерени във всички добре известни марки автомобили. Най-големите ѝ клиенти са Volkswagen, Audi, BMW, Daimler, Toyota, Volvo, General Motoros и други.

От 2010 година “ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД” започна производство в Русе, а през 2014-а отвори врати на чисто нова промишлена сграда, която беше отличена с наградата “Сграда на годината”.

“В дни на политическа криза и редица предизвикателства пред икономиката ни, трябва да осъзнаем колко важно е да създадем и поддържаме добър инвестиционен климат в България”, коментира Никола Стоянов. Той подчерта, че основен приоритет за Министерството на икономиката и индустрията е подобряването на бизнес средата у нас, като по всички приоритети в тази област се работи в координация с Министерството на иновациите и растежа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст