ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Аптеките ще продължат да отпускат лекарства по НЗОК от 1 април до края на септември

Момчил Мавров - председателят на Надзорния съвет на НЗОК

 Удължават договора между Здравната каса и фармацевтите

Аптеките ще продължат да отпускат лекарства по Здравна каса и от утре нататък, до края на деня ще има споразумение за удължаване на действащия договор. Това заяви председателят на Надзорния съвет на Здравната каса Момчил Мавров, който присъства на продължаващите към момента преговори между ръководствата на фонда и съсловната организация на фармацевтите.

Според него договорът ще бъде удължен до 30 септември.

“До 30 септември, тъй като предстоят още разговори по някои спорни моменти, предстоят, така, въвеждане на някои контроли в националната здравна информационна система, по които ще работите аптеките и националната здравноосигурителна каса, които са изцяло в интерес на публичния интерес и на аптеките. Аз заявявам, че ще се постигне споразумение, ще видим какво ще стане до края на деня”, каза Момчил Мавров.

Аптеките ще продължат да отпускат лекарства по Здравна каса от 1-ви април, след като ръководствата на фонда и на Българския фармацевтичен съюз се споразумяха за удължаване на действащите правила за работа до края на септември.

След днешните преговори, които продължиха близо три часа, председателят на съсловната организация Димитър Маринов обясни:

“В анекса се предвижда въвеждане на контроли, които подобряват контрола – превантивен, като тези контроли ще бъдат създадени до 1-ви юли. До 1-ви септември ще се тестват и на практика от 1-ви септември ще заработят. Това означава, че лекарят много трудно ще може да сбърка диагноза, да предпише по-рано лекарства, да предпише повече лекарства и всичко каквото контролира по административен път Здравната каса”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст