ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БТПП: Българските строители са готови да помогнат на Сирия

Нейно Превъзходителство г-жа Орас Махмуд, временният ръководител на Посолството на Сирия в София, посети Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и разговаря с председателя Цветан Симеонов относно възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения.

По време на работната среща бе обсъдено състоянието на инфраструктурата след земетресението на 6 февруари, което засегна Северна и Западна Сирия. Симеонов изказа съпричастност с народа на Сирия и посочи, че българските строители и архитекти са готови да участват във възстановяването на страната.

Ръководителят на мисията в София информира за предстоящи международни събития в Сирия, на които ще бъдат представени инвестиционни проекти за реконструкция и възстановяване на Сирия с участието на голям брой местни и международни компании в сферата на строителството. БТПП ще информира своевременно за събитията и ще предостави допълнителна информация за участие българските фирми.

Орас Махмуд информира за последните новости в законодателството на Сирия в областта на инвестициите. Тя посочи, че водеща роля в привличането на преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) има Министерство на икономиката и търговията на Сирия.

От страна на БТПП бе потвърдена готовността и занапред да съдейства за по-нататъшното развитие на традиционно добрите търговско-икономически отношения между двете страни.

Българските фирми, които имат интерес от сътрудничество с партньори от Сирия, могат да се свързват с: БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail:  m.markova@bcci.bg.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст