БТПП работи по наръчник за цифровизация на селския туризъм

Днес (31 март) в испанския град Касерес се проведе работна среща на партньорите по проект Storydoers (Digital Story Doing for Local Tourism).

Проектът, който се изпълнява в рамките на Програма „Еразъм+“, цели да насърчи цифровизацията на малки и средни предприятия (МСП) от селския туризъм. В консорциума участват шест организации от пет страни – Австрия, Белгия, България, Испания и Италия.

В рамките на срещата бяха представени 16-те кратки обучителни модула, разработени от партньорите, които целят да повишат цифровите умения на предприемачите от местния туристически сектор. 

Модулите акцентират върху различни приложения и платформи за оптимизация на уебсайт, управление на социални мрежи, графично оформление и дизайн, заснемане на снимки и видео, записване на подкаст.

На срещата партньорите обсъдиха подготовката на следващата основна дейност, която включва разработването на наръчник с конкретни примери за прилагане на цифровите инструменти, описани в обучителните модули. 

Интерактивното ръководство ще бъде насочено към предприемачи от местния туристически сектор – туроператори, собственици на семейни хотели, къщи за гости, ресторанти, екскурзоводи, планински водачи, транспортни компании, музеи, ферми, пекарни, пивоварни.

След изготвянето на ръководството, предстои провеждането на информационни семинари, на които ще бъдат представени обучителните модули и наръчника пред фирми в областта на селския туризъм и други заинтересовани страни.

Като отговорник на дейностите по оценка на качеството, Българската търговско-промишлена палата (БТПП) представи доклад за проведените партньорски срещи, реализираните дейности и постигнатите резултати през първата година от изпълнението на проекта.  

БТПП ще продължи да предоставя информация за предстоящите дейности по проекта. За повече подробности можете да се свържете с Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“ на тел.: 02 8117 553, ел. поща: projects3@bcci.bg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст