ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Донев: Акцията на Европрокуратурата не може да се обвързва с предстоящите избори

Президентство служебно правителство Румен Радев Гълъб Донев

Служебният премиер Гълъб Донев коментира акцията на Европрокуратурата, като заяви, че тя по никакъв начин не може да се обвързва с предстоящите избори.

“Не, в никакъв случай. Не може действия на Европейската прокуратура да се свързват с изборите, независимо където и да било, дали в България или в друга държава член на Европейския съюз. Така че сигналите, които са получени в Европейската прокуратура, съответно би трябвало да бъдат разследвани. Така че това е една нормална процедура. Действията, които извършват, е съгласно регламента, който те следват”, обясни той.

Служебният премиер не обвързва бомбените заплахи, отправяни към училища през последната седмица, с опити да се намали избирателната активност за вота в неделя. Донев призова хората да са спокойни. 

“Целта е съвсем друга – да се всее паника и страх у българските граждани, защото виждате, че те започнаха към училищата. Всички съседни държави от региона на Балканите са понасяли подобен тип хибридни заплахи по имейл. Всички те са се оказали фиктивни, фалшиви. Работим също и с партньорските служби от други държави, така че мога да гарантирам на българските граждани, че сигурността и в училищата, и в изборния ден в секциите, ще бъде гарантирана”, коментира служебният премиер.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст